Mildos blogas

2011-07-27

Kai pavydas b… graužia

Kai pavydas b...graužia

Kai mano draugės ar pažįstamos pasiskundžia, jog jų vyrai yra žiauriai pavydūs, tikrai neskubu jų guosti. Paradoksalu tai, kad 99% atvejų, tos vadinamos pavydo „aukos“ pačios tikrina savo antrųjų pusių kišenes, mobiliuosius telefonus ar net elektroninio pašto dėžutes. Kitais žodžiais tariant, kai kurių sugyventinių ar sutuoktinių butuose įsteigiami anoniminiai CŽV biurai.

Ne, nesiruošiu kalti prie kryžiaus, tiek vyrų, tiek moterų, nors abi lytys pakankamai pažengusios paranojiškos žvalgybos srityje. Tiesiog gyvenimiškais pavyzdžiais bei teorija pabandysiu įtikinti, jog pavydas – visiškai neracionalus ir emociškai nuostolingas jausmas. Tikinsiu tuos, kurie tik pradeda žengti meilės iš didžiosios raidės keliu. Nes tų, kurių širdyse pavydo sėkla jau išaugusi iki baobabo dydžio medžio, šis monologas tikrai neįtikins. Iš patirties žinau.

Situacija SPA. Tai nutiko man. Užsisakiau relaksacinio masažo…na gerai jau, gerai, užsisakiau anticeliulitinio masažo procedūrą. Guliu. Kaifuoju. Užmezgu pokalbį su gana patraukliai atrodančia masažiste. Per jį paaiškėjo, kad mergina turi vaikiną, kuriam pašnekovė nei karto, girdit, NEI KARTO per penkerius draugystės metus nėra dariusi masažo. Kadangi jis yra labai PAVYDUS. Panelė tiesiog bijo, kad tas pajutęs, kokį malonumą ji gali suteikti kitiems, gali uždrausti jai toliau dirbti mėgstamą darbą. Jei nebūčiau gulėjusi ant pilvo, tikrai būčiau atsisėdusi ir plačiai atvirinusi žandikaulį.

Situacija II. Susirašinėjau per skyp‘ą su labai geru draugu. Aš nebūčiau aš, jeigu per kelias minutes neišsiaiškinčiau, kad vaikinukas naktį praleido ne vienas, o su savo nauja karšta meile. Kai pasisakė apie „A“, jis nenutylėjo ir apie „B“. Pasirodo, kai ryte išėjo iš miegamojo pagaminti pusryčių (džentelmenas anok), paliko įjungtą kompiuterį panelei po nosimi. O jame, kaip (ne)tyčia, buvo instaliuota programėlė, kuri leidžia peržiūrėti visų atidarytų puslapių archyvą. Kai mergina išėjo, vaikinas netruko išvysti, kam ir ką jo širdies ėdikė rašė. O rašė ji savo ex boyfrend‘ui. Pasakojo, kaip jį karštai mylinti ir negalinti be jo gyventi. Nenuostabu, kad mano draugas pasijuto jei ne kaip išprievartautas, tai kaip šlapiu skuduru gavęs. Laimingas? Aišku, kad ne! Suprasčiau, jeigu po tokio sekimo gauto rezultato, žmogus sudegintų visus tiltus. Taigi priešingai. Dabar jo smegeninė verda kaip katilas. Tai jis kurpia visokius keršto planus, tai vėl mąsto, kaip galutinai išplėšti širdies damą iš konkurento glėbio, bet giliai pasąmonėje tiki, jog niekada negalės ja pasitikėti…Vienu žodžiu kankinasi.

Vadovėlinė situacija. Moters gyvenimas virto košmaru. Ji negali žingsnio žengti, be vyro žinios. Jis nuolat ją tikrina ir prašo pasiaiškinti kur ir su kuo buvo. Išgirdęs, kad kompanijoje buvo nors vienas nevedęs vyriškis, puola isterikuoti. Moteris priversta išmokti meluoti. Šį meną taip gerai ištobulina, kad jį naudoja reikia-nereikia. Galiausiai, išvarginta sutuoktinio paranojos, nustoja jį mylėjusi. Maža to, jinai jį niekina. Netrukus atsiranda meilužis. Gal net ir du. Ji taip puikiai moka išsukti uodegą, kad žongliruoja vyrais kaip skepetaitėmis. Galiausiai išdrąsėja ir parodo sutuoktiniui skyrybų raštą. Jis pasiima kirvuką… Na, su kirvuku gal ir perspaudžiau, bet kriminalistų suvestinėse ir taip pasitaiko.

Situacija IV. Reiktų sakyti ne situacija, o tiesiog gyvenimo būdas. Viena mano draugė pusę savo algos išleidžia ne grožio salonams ar šmutkėms, bet privatiems sekliams, pasiklausymo blakėms ir chakeriams. Graudu ir tuo pačiu juokinga tai, kad sukaupta medžiaga niekaip negali pasinaudoti. Juk nepradės tardyti savo vyro, su kokia mergina tada sėdėjai kavinėje arba kodėl tą dieną parvežei namo savo bendradarbę – iškart išsiduotų. Ji tik kaupia nuotraukas bei laiškus, kaip kokia žiurkė ir laukia tinkamos progos. Ta proga tikrai ateis, kai jos vyras netyčia ras visą tai… Ir kibirui aišku, kad po tokio skandalo viena šeima LT padangėje bus mažiau.

Suprantu, kad pavydas – juodas reikalas ir racionalus protas nenusvers įsišaknijusio noro nepasitikėti artimu savo. Visada sakau, nori ištikimo draugo – nusipirk šunį. Tačiau negalima užmiršti, jog gamtoje privalo būti atsvara viskam – jeigu kalė gali tapti drauge, tai draugė lygiai taip pat gali tapti … kale.

Kitas žmogus, kad ir kaip jį bemylėtumėm, niekada nepriklausys materialiai. Viskas, į ką galim pretenduoti, tai tik mylimojo jausmai padovanoti mums. Kaip tas žmogus mylės - ištikimai ar nelabai, tai jo asmeninis reikalas. Neturime teisės antrai pusei duoti komandos „šalia, prie kojos“, nes tai labiau primins cirko dresūrą, nei savanorišką atsidavimą.

Tiesa viena ir paprasta kaip dvi kapeikos – ragai auga visiškai nepriklausomai nuo to, pavydėsi tu ar ne. Lygiai taip pat nepriklausomai nuo išreikšto pavydo, jie gali ir neaugti. Believe it!
 

Komentarai (6)

AutoriusKomentaras
Nesvarbu
Svečias
2012-12-29 21:26
Na niera ko jau pavydeti kad vyras turi kita mane tai nedomina toku prasme kad vyras kazkur iseina ar i pasimatyma as nepavydziu vyru ir man rupi kad vyrai nebutu jau toke sexi.
A man
Svečias
2012-06-01 02:59
Esmė yra ta, kad dažnai pavydas yra maišomas su kitu jausmu. Manau reiktų pamąstyti apie vyro prigimtį, vertybes ir bruožus. Vyrai – globotojai, saugotojai, o kai jų moteris yra rizikos zonoje tada prasideda isterijos, noras saugoti, apginti. Ir man taip būna, nes žinau kokių būna „vyrų“ ir kokia yra silpna mano moteris(fiziškai, ne psichologiškai).
O dauguma galvoja, kad tai pavydas. Neesam, moterys, neesam mes tokie paviršutiniški. Žinoma yra ir tam tikros ribos ir rizikos zonos, kaip aš vadinu. Jau kai visada tokie dalykai prasideda, tai kažkas negerai.
Rugile
Svečias
2012-02-18 18:38
Nematau reikalo pavydeti,jei vyras molis tai ir iseis pas kita,kita vertus jei ir pati guli kaip rastas lovoje,tai net ir pats istikimiausias iseis ieskoti geresnes ir bent kiek krutancios. Pavydo jausmas kyla is nepasitikejimo savimi...
mergina
Svečias
2011-12-03 19:07
Kai yra riizika prarasti vaikiną visad pavydžiu, nes už mane yra gražesnių merginų, o aš tik paprasta mergina, kuri niekam neįdomi. Pavydo niekas neišgydys.
Pukuotas
Svečias
2011-11-16 12:39
Aš manau, kad pavydas labiausiai pasireiškia pirmuosiuose santykiuose. Kada dar esi kaip sakant be patirties. O po keletos draugysčių rimtesnių įgauni proto, ir pradedi suprasti, kad kvaršindamas galva sau tokiomis mintimis, kenki tik pats sau ir niekam kitam. Geriau nesukti galvos ir palepinti partnerį/partnerę, ką gali žinoti, gal jis/ji atsilygins tuopačiu:)
Kotryna
Svečias
2011-08-09 21:46
Super. Labai patiko. Tikra tiesa ir su humoru :)

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...