Mildos blogas

2011-09-05

Šokam, trypiam, baliavojam ir... ženijamės

Kad ir kaip banaliai beskambėtų, bet ruduo – vestuvių metas. Nepaslaptis, kad per televiziją vis dažniau rodomos turtingų ir įtakingų ponų vestuvės gali įvaryti ne vienam tūlam jaunuoliui nepilnavertiškumo kompleksą. Pristatau trumpą vedybų almanachą, kuris, tikiuosi, pagelbės kai bėda (čia, tradiciškai, vyrams:) prispiria. Pasistengsiu įtikinti, kad žengti prie altoriaus visai nebaisu ir netgi priešingai – smagu.                         

 

GALIMA

Palikti laiko rezervą

Skubėti nėra ko, nebent spaudžia kita po devynių mėnesių pasirodysianti priežastis, bet apie tai vėliau. Planuokite vestuvių datą pasilikdami mažiausiai pusės metų rezervą. Kodėl? Turėsite platesnį baliaus vietos, muzikontų, transporto nuomos pasirinkimą. Be to daug dalykų galėsite nudirbti patys, pavyzdžiui išlankstyti tūkstantį baltų popierinių balandžių, prisidžiovinti gėlių originaliam stalo dekorui, vis sutaupysite kelis šimtelius ant salės papuošimo.

Nekviesti devinto vandens nuo kisieliaus

Taip vadinami giminės, kuriuos matote tik per laidotuves ir penkiasdešimtmečius. Tik artimiausi širdžiai žmonės, įskaitant draugus pavers jūsų šventę iškilminga ir įsimintina. Tie, kurie atšliaužtų tik prisivalgyti ir prisišnioti stalo galugaly tik užims vietą ir gadins orą.

Prisigalvoti pramogų

Jeigu nesamdysite profesionalių piršlių, kurie neleis svečiams knapsoti prie degtinėlės, patys sugalvokite stalo žaidimų ir nesidrovėkite iš anksto paprašyti draugų su savimi „atsinešti“ vieną kitą užduotėlę-išbandymą jauniesiems. Labai praverčia susipažinimo žaidimai. Jų prireiks pirmą kartą vienas kitą matantiems žmonėms. Atmosfera bus žymiai šiltesnė ir džiaugsmingesnė.

Išsiuntinėti pakvietimus

Kuo anksčiau, tuo geriau. Taip savo artimiesiems suteiksite daugiau laisvės suderinti brangų laiką su darbais ar atostogomis. Pakvietimai turėtų būti vardiniai, kad vaikų turinčios šeimos žinotų, ar jų atžalos pageidaujamos šventėje. Jeigu negavote raštiško ar kitokio atsakymo, būtinai dar kartą pasiteiraukite asmeniškai, taip bus paprasčiau planuoti vietų už stalo skaičių.

Nepamiršti likusiųjų

Šiais, nesaldžiausiais ekonomikos laikais, savo ne tokiems artimiems draugams ir kolegoms galite vis tiek praneškite apie ceremonijos bažnyčioje ar santuokų rūmų laiką. Prie stalo nesodinsite, bet vis tiek sulauksite papildomo pasveikinimo vos tik ištarsite „Taip“.

Pasitaupyti

Pinigėlių reikės, bet nebūtinai tiek daug, kiek gali pasiroyti. Nepatikėsite, bet mano vestuvės su 25 žmonių svita kainavo tik porą-trejetą tūkstantėlių. Kai paskaičiavome dovanotų čekių ir tėvų indelį net išėjome į pliusą. Kuo ankščiau užsisakinėsite paslaugas ir derinsite kainas, tuo pigiau viskas kainuos. Raktinis žodis – infliacija.

Atsisakyti

Jeigu bijote, kad vestuvių biudžetas stipriai pakoreguos kišenes, neskubėkite imti paskolas iš banko ir taip užsikrauti užgriūsiančių palūkanų naštai. Galite atsisakyti fotografo, jeigu jūsų draugai turi nors porą gerų fotoaparatų. Atsisakykite limuzino, jeigu įmanoma pasiskolinti pakenčiamą automobilį. Pamirškite vestuvių planuotojas, jeigu turite galvą ant pečių ir prieigą prie „google.com“. Visai superinį kostiumą nusipirksite Gariūnuose, o suknelę pasisiūdinsite pas kruopščią priemiesčio siuvėjėlę. Kam reikalingi penki karšti ir vežimas užkandžių, kai po baliaus vis tiek liks tas pats kupinas vežimas?

Paruošti staigmeną

Ne kam kitam, o savo naujam iškeptam sutuoktiniui. Tai gali būti už širdies griebianti priesaika mylėti ir gerbti ir dar labai klausyti. Tai gali būti sentimentali dovana, sukurtas filmukas ar parašytas eilėraštis. Viskas, ką pasakysit per vestuves, bus panaudota už tave tolimesniame vedibybiniame gyvenime.

Daryti šventę pirmiausia sau

Tie žmonės, kurie ima paisyti giminių, kaip taisyklė tėvų, primygtinių prašymų (nuvažiuoti ant prosenelio kapo ar susituokti bažnyčioje) ir to visiškai nenori, patarimas vienas – atsisakykite. Tai jūsų šventė, jūsų balius ir festivalius. Tegu tėvai arba susitaiko arba smerkia. Tai puiki proga parodyti, jog nuo šiolei eisite savo susikurtu keliu, net jei jų požiūriu jis visiškas šunkelis.

NEGALIMA

Stresuoti

Kaip bus taip bus. Visi būsimųjų jaunųjų nesutarimai, kuriems nesurandami kompromisai gali pakenkti bendrai šventinei nuotaikai. Pasiskirstykite kompetencijas iš anksto, tu atsakingas už ta, aš už tą ir nesileiskite į papildomas diskusijas.

Kalti save prie kryžiaus

Nieko nėr kvailiau, kai jaunoji keliasi penktą valandą ryto, kad spėtų pasidarytų profesionalų makiažą, susišukuotu plaukus į Babelio bokštą ir bijotų ką nors paimti į burną, kad ne duok, dieve per siūlę suplyš suknelė. Makiažas vis tiek nubluks po kelių valandų, Babelis atrodys nenatūraliai, o suknelės padelkos ankščiau ar vėliau pajuoduos.

Delsti kai laukiasi

Tu net neįsivaizduoji, kiek papildomų biurokratinių išmislų teks pereiti, jei vaikutis gims neregistruotoje šeimoje. Kiekvieną kartą kai norėsite gauti pažymą dėl pašalpos, tėvystės atostogų ar tiesiog įregistruoti vaikelį bei gauti jam pasą pavardės klausimas iškils piestu ir badys akis. Ką jau kalbėti apie tavo mylimosios patiriamą nepilnavertiškumo kompleksą. Jis mūsų visuomenėje dar gajus, todėl neverta laukti, eiti prieš sistemą. Net ir su didėjančiu pilvuku tavo mylimoji norės tikrų vestuvių, baltos suknelės ir tapti „-iene“, kai gimdykloje paklaus jos pavardės. Be to kuo daugiau mėnesių delsite, tuo sunkiau bus prisitaikyti/pasisiūdinti suknelę.

Masiškai

Gyvenu Trakuose ir kiekvieną šeštadienį mums einant pasivaikščioti prie pilies akis bado penkiolika besifotografuojančių baltų „tortų“. Ypač juokinga, kai sėdžiu lauko kavinėje, kurios viduje švenčiamos vestuvės. Tada padavėjos laksto prakaituotomis pažastimis dviem frontais, o vestuvininkai neturi galimybės kaip reikiant atsipalaiduoti. Nuoširdžiai patariu vengti masinio susibūrimo vietų, juk norisi, kad tiek dėmesys jauniesiems, tiek aplinka būtų išskirtinė.

Prisidirbti

Rašau apie plačiai paplitusius bernvakarius ir mergvakarius bei jų iškreiptas formas. Kodėl iškreiptas? Aš nelabai įsivaizduoju, kiek tau laimės per vestuves pridės žinojimas, kad dar prieš kelias dienas kažkoks rusvaskūris bekelnis šokėjas maskatavo jaunajai pimpalu prieš veidą. Ir atvirkščiai. Paprastai per tokius vakarėlius pieno niekas negeria, todėl jeigu nesate tikri, kad neblaiviame stovyje nepaleisite rankų bei kitų kūno vietų...

Padauginti

Taip jau yra, kad vestuvės šiais laikais neįsivaizduojamos be svaigiųjų gėrimų. Rašau, kad perspėčiau, jog prieš užsisakinėdami alkoholio cisterną turėtumėte omeny nerašytą taisyklę – visi svečiai dažniausiai patys atsineša po butelaitį degančios. Suma sumarum turėsite po du litrus ant galvos ir papildomų problemų kai tie litrai nusės vestuvininkų skrandžiuose. Tegu dominuoja lengvi gėrimai: alus, punšas, vynas ir gausybė pramogų bei šokių, kurie neleis pasiteisinti rusiškai patarlei „kokios vestuvės be muštynių?“ Ir dar, šiukštu nepamiršk pirmosios jaunavedžių nakties ritualo. Kodėl apie tai primenu šioje grafoje? Patys pagalvokit.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...