Straipsnis

2015-03-05

10 mitų apie nekaltybę

nekaltybe

Su nekaltybe susiję daug mitų ir legendų. Psichologai nusprendė atskleisti visą tiesą apie skaistybę ir padėti merginoms labiau pažinti save.

Visi startuoja nuo 13-14 metų

Kas tie „visi“? Paaugliai apie TAI tiesiog daug šneka, kadangi nežino kaip kitaip įrodyti savo subrendimą ir nepriklausomybę. Jaunuoliai pradeda lytinį gyvenimą maždaug nuo 16-17 metų. Iš tiesų, seksualinio debiuto amžius priklauso nuo šeimos gerovės, intelekto, išsilavinimo ir žinoma, savivertės lygio. Tyrimai rodo, kad iki 16 metų „startavo“ 1 iš 4 moksleivių, tarp profesinės įstaigos moksleivių – kas antras.

Mergystės plėvė su metais storėja – ir kuo vėliau prarandama nekaltybė, tuo sunkiau

Iš tiesų anatominė mergystės plėvės struktūra, jos dydis ir tankumas yra individualūs ir priklauso ne nuo amžiaus, o nuo kiekvienos merginos organizmo. Jei mergystės plėvė buvo elastinga 18 metų, tai ji tokia išliks ir 28 metų.

Ankstyvas lytinis gyvenimas kenkia sveikatai

Tai ne mitas. Mergystės plėvė - tai barjeras nuo infekcijų iki kol pilnai nesusiformavo apsauginė mikroflora (vidutiniškai iki 18-19 metų). Taip pat merginų makšties sienelės yra labai plonos (jos susiformuoja iki 17-18 metų), kurias labai lengva pažeisti lytinio akto metu. Visa tai dažnai sukelia uždegiminius procesus.

Vėlyvas lytinis gyvenimas taip pat kenkia sveikatai

Anksčiau tarp gydytojų sklandė nuomonė, kad migrena, kiaušinėlių disfunkcija ir netgi aknė – vėlyvo lytinio gyvenimo rezultatas. Kai kurie iš šių susirgimų tikrai gali įvykti dėl nereguliaraus seksualinio gyvenimo, tačiau tikrai ne dėl mergystės plėvės. Žinoma daug atvejų, kai moterys, lytinį gyvenimą pradėjusios 28, 29, 35 metų kuo sėkmingiausiai pastodavo ir gimdydavo. „Senmergių“ ginekologinės problemos - dar vienas mitas.

Toms, kurios negyvena lytinio gyvenimo, nereikia lankytis pas ginekologą

Geriausia, jei mama savo dukrą ginekologui parodytų jau 6-7 metų. Tačiau, jei ji to nepadarė, tai mergaitė, po pirmų menstruacijų, pati turėtų tuo pasirūpinti ir lankytis pas ginekologą bent kartą per metus.

Defloracija – skausmingas ir kruvinas procesas

Žinoma, pasitaiko atvejų, kai po pirmos sueities jaunuoliai randa kruvinas dėmes ant patalynės. Todėl, jei po pirmojo lytinio akto skausmas nepraeina, kraujuojama ilgiau nei 2 dienas, būtina kreiptis į gydytoją.

Tačiau normaliais atvejais, ypač jei mergina labai susijaudinusi ir jos makštis pakankamai sudrėkusi, kraujo ir skausmo gali iš viso nebūti.

Pirmasis partneris turi būti vyresnis ir patyręs

Pageidautina, tačiau nebūtina. Žinoma, patyręs partneris žinos, kaip merginai suteikti malonumą. Tačiau tai tikrai nesusiję su jo amžiumi. Merginos turėtų būti kantresnės ir nerizikuoti prarasti nekaltybę su pirmu pasitaikiusiu. Netgi, jei jis yra vyresnis ir atrodo patikimas.

Nekaltybę geriausia prarasti vonioje

Šiltas vanduo atpalaiduoja raumenis ir nervus, sumažina spazmus ir skausmą. Tačiau, vanduo išsausina makštį ir nuplauna lubrikantą nuo penio. Stipriai chloruotos vanduo netinka penio įsiskverbimui į makštį.

Pirmasis seksas su prezervatyvu skausmingesnis

Šiuolaikiniai prezervatyvai padengti specialiu geliu, todėl lengviau įsiskverbti į makštį. Jei vaikinas dar papildomai naudos lubrikantą ir prieš tai sujaudins merginą, tai bus idealus variantas. Penetracija bus švelni ir neskausminga.

Pirmąją naktį pastoti negalima

Tai visiškai įmanomas dalykas Moters organizmas nėštumui pasiruošęs jau nuo 11-12 metų ir mergystės plėvė tam tikrai ne kliūtis.

 

Taip pat skaitykite

seksas ir menesiai
Seksualumas priklauso nuo metų mėnesio (1)2015-09-09
Ar pastebėjote, kaip skirtingais metų laikais keičiasi jūsų trauka priešingai lyčiai? Nebijokite, jūs tokie ne vieni. Kol žmonės užsiima seksu, mokslininkai atlieka tyrimus: koks metų mėnuo tinkamiausias sekso žaidimams?
moteris
Kaip padidinti krūtinę? Mitai ir realybė2015-06-16
Ar galima padidinti krūtinę dietomis, arba sumažinti specialių treniruočių dėka? Šie klausimai kamuoja daugelį moterų. Priemonių, skirtų padidinti krūtinę – nuo liaudiškų iki chirurginių būdų – daugybė.
skaistuoliai
Skaistuolių klasifikacija2015-03-16
Pasirodo, kad ir skaistuoles galima suskirstyti pagal tam tikrus bruožus, jų auklėjimo būdus ir išsilavinimo laipsnį. Išskiriami net devyni skaistuolių tipai.
seksas
Kodėl skauda sekso metu? (1)2014-06-13
Kartais sekso metu moterys vietoj malonumo patiria skausmą. Dažnai girdimas mitas, kad mylintis skauda todėl, jog nesutampa vyro ir moters lytinių organų dydis. Tačiau, kaip taisyklė, skausmo priežastys būna visai kitos.
seksuali moteris sypsosi
Seksualinė branda2013-01-18
„Jeigu man kas pasiūlytų vėl tapti dvidešimtmete, gerai pagalvočiau, - psychologies.ru pasakoja 42-ejų Renata. – Net mano išvaizda, nepaisant kelių papildomų kilogramų ir raukšlelių, dabar man patinka labiau. Tačiau svarbiausia – seksas. Jis daug geresnis nei prieš dvidešimt metų.“

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...