Straipsnis

2014-08-19

Kaip atpažinti venerines ligas?

venerines ligos

Seksas gali ne tik suteikti malonumą, bet ir sugadinti jūsų gyvenimą. Tai - venerinės ligos (LPL - lytiškai plintančios ligos). Šis straipsnis padės atpažinti dažniausiai sutinkamas venerines ligas. Jei pastebėjote kokius nors simptomus, nedelsiant kreipkitės į gydytoją.

1. SIFILIS

Tai labai sunki liga, kuri nustatoma atlikus kraujo tyrimus. Kiekvienais metais sifiliu suserga vis dažniau žmonių.

Simptomai

Ant penio, sėklidžių kapšelio, gaktos odos, burnos gleivinės, liežuvio ir t.t. atsiranda kieta neskausminga opa, kurios diametras būna iki 1,5 cm. Jei tokios opos atsiranda šalia limfmazgių, pavyzdžiui, kirkšnyje, jos padidėja iki graikiško riešuto dydžio ir taip pat yra neskausmingos.

Pasekmės

Negydomas pirmosios stadijos sifilis pereina į antrą, o šis į trečią, kuri sunaikina visus žmogaus organus.

Ypatybės

Nuo užsikrėtimo iki opos atsiradimo praeina 4 – 5 savaitės. Dažnai atsiranda daug įprastų opų ir netipiškų opų, pavyzdžiui, ištinsta penio galvutė ir apyvarpė.

2. GONORĖJA

Gonorėja – tai užkrečiamas lytinių ir šlapimo organų gleivinių uždegimas. Lietuvoje 2001 metais užregistruota 700 susirgimo gonorėja atvejų.

Simptomai

Iš šlapimo pūslės išskiria geltonai žali pūliai, paliekantys ant apatinių dėmes, dažnas ir skausmingas šlapinimasis. Tačiau kas ketvirtam gonorėja sergančiam žmogui šie simptomai pasireiškia minimaliai.

Pasekmės

Jei gonorėja laiku negydoma, žmogus gali tapti nevaisingu.

Ypatybės

Gonorėja galima užsikrėsti ir oralinio bei analinio sekso metu. Be to, ją dažnai lydi kitos ligos, pavyzdžiui, trichomonozė, mikoplazma, kurios labai apsunkina gydymą.

3. CHLAMIDIOZĖ

Sergamumas: daugiau nei 90 atvejų 100 tūkstančiui žmonių. Iš tiesų, šis skaičius yra gerokai didesnis, tik daugelis žmonių nekreipia dėmesio į vos pastebimus simptomus.

Simptomai

Baltos arba geltonos gleivės iš šlapimo pūslės, skausmingas šlapinimasis, niežėjimas aplink šlaplės vietą, periodiškas skausmas tarpvietėse, sėklidėse. Tačiau netgi 50% atvejų chlamidiozė neturi simptomų, pasireiškia tik rytinis šlapinimasis su nedideliu kiekiu nešvarių gleivių.

Pasekmės

Vyrams gresia potencijos sutrikimai, moterims – nevaisingumas.

Ypatybės

Vyrai gali chlamidioze susirgti lygiai taip pat kaip ir moterys. Neretai šią ligą painioja su gonorėja, todėl dažnai parenkamas klaidingas gydymas.

4. TRICHOMONOZĖ

Sergamumas: 343 atvejai 100 tūkstančių žmonių. Ši liga yra viena labiausiai paplitusių venerinių ligų pasaulyje.

Simptomai

70% atvejų simptomų iš viso nebūna arba jie būna vos pastebimi. Tai skausmas šlapinimosi metu, jautri penio galvutės oda.

Pasekmės

Negydomos ligos pasekmės: prostatos, sėklidžių uždegimas, nevaisingumas.

Ypatybės

Vyrai serga šia liga dažniau, nei moterys. Būna ir taip, kad 5 – 10% atvejų trichomonozės praeina negydoma. Tačiau tai labai reti atvejai. Pastebėjus aprašytus simptomus, geriau nedelsiant kreiptis į gydytoją.

5. GENITALIJŲ HERPESAS

90% Žemės gyventojų yra užkrėsti herpeso virusu, kuris pasireiškia nusilpus organizmui, peršalus, esant stresinėms būsenoms.

Simptomai

Niežtintys, padengti plutele burbuliukai pavirsta į nedideles opas, kurios atsiranda ant penio galvutės, apyvarpės. Maždaug 70% susirgusiųjų herpesu užsikrečia nuo partnerių, kurie net neįtaria sergantys šia liga.

Pasekmės

Recidyvuojanti liga. Be to, sergantis herpesu turi daugiau šansų užsikrėsti AIDS sekso metu.

Ypatybės

Genitalijų herpesą visiškai išgydyti neįmanoma. Visi egzistuojantys preparatai tik padeda neplisti ligai toliau.

6. HEPATITAS B

Sergamumas: apie 38 atvejai 100 tūkstančių žmonių. Tačiau šie skaičiai kasmet vis didėja.

Simptomai

Silpnumas, pykinimas, raumenų skausmas, karščiavimas, skausmas po dešiniuoju šonkauliu, šlapimo patamsėjimas. Kai kuriais atvejais pasireiškia gelta, tačiau dažniausiai ligos simptomai būna vos pastebimi.

Pasekmės

Tik jokiu būdu nesigydykite patys. Hepatitas B gali tapti chroniška liga ir sukelti kepenų cirozę. Retai, tačiau sutinkama ir fulminantinė, tai yra žaibiška hepatito B forma, kuri baigiasi mirtimi.

Ypatybės

Vaistų, sugebančių sunaikinti ligos sukėlėją, kol kas neišrasta. Vienintelė išeitis – skiepai.

 

Taip pat skaitykite

sekso pagalba smegenims
Seksas gali padėti jūsų atminčiai (1)2014-01-15
Pasirodo seksas gali prisidėti ir prie jūsų protingėjimo! Mokslininkai teigia, kad jis skatina smegenų ląstelių augimą bei gerina ilgalaikę atmintį. Tyrimą atlikę mokslininkai iš Merilendo universiteto nustatė, kad poravimosi metu...
moters intymi vieta
Intymi depiliacija: didesnė rizika infekcijoms (3)2013-04-15
Pasirodo, kad "braziliška" bei visokia kitokia depiliacia gali prišaukti bėdos. Anot ScienceDaily paskelbto straipsnio apie naują tyrimą, gaktos plaukų pašalinimas padidina virusinės infekcijos, vadinamos Odos moliusku (Molluscum contagiousum), riziką.
moteris laikanti kriause
Kūno sudėjimas padeda nuspėti sveikatos būklę2013-02-18
Pasirodo, kad kūno sudėjimas gali nusakyti daugiau nei kokio tipo maudymosi kostiumėlį tinkamiausia dėvėti. Naujas tyrimas, kurį atliko grupelė mokslininkų iš Kalifornijos universiteto, paneigė anksčiau gyvavusį įsitikinimą.
vyras ir moteris buciuojasi
Seksas gydo...2013-02-03
Statistikos duomenimis, vedę vyrai ir ištekėjusios moterys gyvena ilgiau už vienišus. Medikai ilgai galvojo apie šį fenomeną ir galiausiai priėjo išvados, kad ilgesnio gyvenimo priežastis yra būtent seksas.
porele mieganti lovoje
Erotiniai sapnai2012-11-02
Net ir šiais lakais, kai sekso tematika atviresnė nei ankščiau, yra žmonių, kuriems erotinis sapnas gali sukelti nerimą. Ypač tais atvejais, kai jis toks gašlus, kad net sunku pagalvoti apie tokį scenarijų realybėje.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...