Straipsnis

2015-12-05

8 klausimai prieš vedybas

santykiai

Ar pasiūlyti merginai savo ranką ir širdį? Ar gyventi su ja ilgai ir laimingai? Į šiuos klausimus galite atsakyti tik jūs patys. O psichologai siūlo, prieš apsisprendžiant, užduoti merginai kelis paprastus ir žemiškus klausimus. Gavę atsakymus, galėsite nuspręsti ar jums pakeliui su tuo žmogumi, ar ne.

Norint išsirinkti kokybišką televizorių arba stereo sistemą, pakanka pardavėjui užduoti kelis tiksliai suformuluotus klausimus. Tačiau neteisingas pasirinkimas neapkartins jūsų gyvenimo. Na, pradžioje šiek tiek pasinervuosite, bet visa tai po kiek laiko praeis. Jei tas daiktas jums netiks, galėsite su juo išsiskirti be ašarų, pykčių ir alimentų. Su technika paprasta. Su žmogumi viskas kur kas sudėtingiau, ypač jei kalba eina apie silpnosios lyties atstoves. Žinoma, būtų labai paranku apie merginą viską sužinoti iš trečiojo asmens, tačiau jūs renkatės savo gyvenimo palydovę, todėl klausinėti teks būtent jums.



Psichologai paruošė aštuonis klausimus, kurie padės apsisaugoti nuo nemalonių staigmenų ir išvengti abiem sugadinto gyvenimo.


1. Paklauskite jos: „Ką darytum, jei loterijoje išloštum 1 000 000 eurų?“
Jūs norite sužinoti: Ką jai reiškia pinigai?
Klausimo svarbumo lygis: aukštas.

Greičiausiai, ji atsakys, kad už visus pinigus jums pripirks dovanų. Puiku, ar ne? Kur jau ne. Tai reiškia, kad jai pačiai pinigai visiškai nereikalingi. Kadangi gražius batelius „Giorgio Armani“, naudingą jogurtą „Activia“ ir greitą automobilį „Mini-Cooper“ tikriausiai nupirksite jūs. Bandant aptarti klausimo esmę, mergina gali įsižeisti. Rimto pokalbio apie pinigus ji tikrai nesitikėjo, be to, tai juk nemandagu. Va čia ir pamatysite merginos požiūrį į pinigus. Pasak šeimos psichoterapeutų, pinigų klausimas sudaro net 60% konfliktų šeimoje. Vyrai kaltina drauges išlaidumu, o merginos atkerta, kad nekenčia gobšuolių. Taip kalbėdami vieni ir kiti turi galvoje tą patį dalyką: jie nepatenkinti tuo, kad partneris neatsižvelgia į jų prioritetų sistemą. Ar tai būtų investicijos į nekilnojamąjį turtą, nosies plastinė operacija arba automobilio pirkimas – viską reiktų aptarti iš anksto, kaip jūs ketinate finansuoti šiuos projektus. Čia nereiktų griebtis kraštutinumų, tokių kaip „Atiduok man visus pinigus, o aš tau kiekvieną dieną pirksiu bilietus važiuoti viešuoju transportu“ arba „Vyras turėtų pats žinoti, kaip uždirbti pinigus, kad merginai nupirktų kailinius.“


2. Paklauskite jos: „Kada tavo tėvas įprastai grįždavo iš darbo?“
Jūs norite sužinoti: Prie kokio gyvenimo būdo ji yra įpratusi?

Klausimo svarbumo lygis: aukštas.

Po kelinto pasimatymo padori mergina turėtų sutikti pasimylėti – jūsų draugė sužinojo iš bendraklasių arba žurnalo „Cosmopolitan“. Tačiau kalbant apie šeimyninius santykius, moterys dažniausiai ima pavyzdį iš savo tėvų. Kai tik su mergina apsigyvensite po vienu stogu, ji iš karto pradės žaisti mamą ir tėtį – žinoma, savo mamą ir tėtį. Tad geriau sužinokite iš anksto, ar sėdėdavo jos tėtis naktimis prie interneto ir ar žaisdavo sekmadieniais su draugais krepšinį. Jei sėdėdavo ar žaisdavo – teks ir jums prie to priprasti.

3. Paklauskite jos: Ką ji turi galvoje, kai kalba apie biolaukus ir zodiako ženklus?
Jūs norite sužinoti: Ar daug šiukšlių jos galvoje?

Klausimo svarbumo lygis: aukštas.

Įprasta manyti, kad gražios merginos tiki kokiais nors niekais. Jos tai daro labai seksualiai, jos tai žino ir naudoja ezoteriką kaip madingą aksesuarą. Tikėjimas tokiais dalykais kaip telechiroastromantija ir pranešimai iš Sirijaus padeda joms pasijusti svarbiomis ir pastebimomis. Kadangi merginų eksterjeras su metais blogėja, pirmas variantas pereina į antrą, o, po to išsivysto įvairios komplikacijos. Jei įtariate, kad jūsų draugė turi kažką panašaus, pasistenkite kuo greičiau ją įtikinti, kad ji jus domina ne todėl, kad yra Šviesos dukterų išrinktoji, o ji jums patinka dėl paprastesnių dalykų. Pavyzdžiui, dėl ironijos ir humoro jausmo. Mažai tikėtina, kad mergina atsisakys tokių savybių, o prieš ironiją visa šita zodiakiška ichtiosofija bejėgė. Tačiau jei jums nepavyksta nugalėti jos įsitikinimų, pats laikas viską patikrinti iš naujo. Užsisenėję kompleksai dar niekam nepadėjo tapti tarpgalaktinės brolybės nariu, kadangi tokios brolybės nėra. Tačiau tokius kompleksus puikiai galėtų išgydyti psichiatras.


4. Paklauskite jos: Kokia šventė tau labiausiai patiko vaikystėje?
Jūs norite sužinoti: Apie jos šeimynines tradicijas?

Klausimo svarbumo lygis: vidutinis.

Jei mergina vaikystėje buvo įpratusi šventės Ulambana metu uždeginėti japoniškus žibintus arba per musulmonų Ed al-Fitr – šventojo Ramadano mėnesio pabaigos – šventę dalindavo vargšams lukum (saldumynus iš cukraus), teks ir jums prie to priprasti – išmokti perduoti žvakes per dešinį petį ir į pagalbą kviestis miško dvasias. Jei kyla kokių nors filosofinių ar religinių nesutarimų, visada galima rasti kompromisą. Blogiau, jei ji atsakys, kad jos mylimiausia šventė – kai mama išeidavo visai nakčiai ir niekas nedrausdavo žiūrėti MTV kanalą. Jei mergina neturėjo tokios šeimos, kurioje buvo vertinamos šeimyninės tradicijos, giminės susiėjimai per didžiąsias šventes, tai iš kur ji gali žinoti, ką tai reiškia. Galite suplanuoti ilgametę mokomąją programą, kiekvienais metais jai primindami, kad netgi suaugusios mergaitės po eglute randa dovanų. Trumpiau tariant, statyti namą ir kurti tradicijas teks jums, todėl, kad ji nežino, kam iš viso to reikia. Jei esate pasiruošę šiam žygdarbiui, problemų nelieka.


Faktas: kas antra santuoka pasaulyje baigiasi skyrybomis. Jei santuoka ne pirma, tikimybė išsiskirti didėja iki 70%.


5. Paklauskite jos: Kokiame mieste tu labiau norėtum gyventi Kaune ar Vilniuje?
Jūs norite sužinoti: Kaip ji pasiruošusi netikėtoms gyvenimo permainoms.

Klausimo svarbumo lygis: vidutinis.

Tikėkimės, kad jūs ne dekabristas ir ne aukso ieškotojas, ir galite užtikrinti merginai komfortą, pavyzdžiui, gyventi civilizuotose vietose. Tačiau, vieną dieną gali atsitikti taip, kad jūs (arba ji) užsimanysite paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, apsigyvensite netoli jos tėvų namų, kur jus teskirs tik dvi autobuso stotelės. Arba trys stotelės nuo jūsų gimtųjų namų. O gal iš viso sugalvosite išvykti į kitą šalį. Norėdami, kad eksperimentas praeitų sėkmingai, būtų geriausia iš anksto išsiaiškinti, kad sąjunga su jumis jai svarbesnė, nei geografinės koordinatės ir galimybė kiekvieną savaitgalį važiuoti pas jos tėvus į svečius. Tad, jei jūsų draugė vietoj atsakymo į klausimą pradės vartyti geografijos atlasą, galite lengviau atsikvėpti ir švelniai paimti iš merginos knygą. O dar atsitiks taip, kad ji pareikalaus greitai ir visam laikui išvykti į Naująją Lialią, o kur tai – vienas Dievas težino. 


6. Paklauskite jos: Kokius gėrimus mėgsta gerti tavo tėvai?
Jūs norite sužinoti: Koks jų šeimos požiūris į alkoholį? 

Klausimo svarbumo lygis: vidutinis, jei tikėti statistika, kad alkoholizmas paveldima liga.

Tačiau genetikos specialistai tvirtina, kad ši problema ne jų kompetencijoje, kadangi iš tiesų tai yra psichologinės problemos. Jei šeimoje piktnaudžiaujama alkoholiu, vaikas pradeda manyti, kad vartoti kasdien alkoholinius gėrimus yra normalus reiškinys. Tai neapykantos ženklas, skurdo simbolis ir visų gyvenimo negandų priežastis. Kaip siaubingai beskambėtų, tėvai rodo vaikui pavyzdį, kaip alkoholio pagalba galima pabėgti nuo visų problemų ir skurdo, įskaitant ir nemalonius vaikystės prisiminimus. Taip kad girtuokliaujantys tėvai – ne pati didžiausia problema: svarbiau yra išsiaiškinti, ar draugė sugeba aptarinėti šią skaudžią temą be pokštų ir melo. Jei ji pradės pasakoti, kaip jos mama mėgdavo išgerti bokalą alaus po pertraukos ceche, tai reiškia, kad tėvų nenusisekęs gyvenimas iki šiol žemina jos savigarbą ir verčia ją meluoti. Čia jums prireiks stiprybės ir pasistengti delikačiai išsiaiškinti visą tiesą, o ateityje saugoti merginą nuo sukrėtimų. Tegul dar šiandieną ji išgeria savo „Don Perenjon“, o rytoj abu gersite pepsikolą.


7. Paklauskite jos: Koks tavo mamos požiūris į tavo buvusius draugus?
Jūs norite sužinoti: Kokią poziciją užims mergina konfliktuose tarp tavęs ir jos tėvų? 

Klausimo svarbumo lygis: aukštas.

Jos mama, tikriausiai, ne visada teigiamai vertino jos buvusius gerbėjus. O jeigu, priešingai, būsimoji uošvė nesitikėjo iš jų nieko gero, tai ji nėra labai palankiai nusiteikusi jūsų sąjungai su jos dukra. Jums tai nėra labai svarbu. Svarbiau išsiaiškinti, kaip pati mergina reaguoja į tėvų nepritarimą. Tai galima sužinoti, tik atlikus apgaulės manevrą. Jei jūsų draugei nėra nieko svarbiau, kaip patenkinti tėvo ir motinos lūkesčius, santykiai su jumis jai bus tik antroje vietoje. Ar tai jus tenkina – spręskite patys.


8. Paklauskite jos: Ar galite jai užduoti visus šiuos klausimus ir gauti draugiškus bei atvirus atsakymus?
Jūs norite sužinoti: Ar galėsite kartu gyventi ir spręsti iškilusias problemas? 

Klausimo svarbumo lygis: lemiantis.

Netgi jei atsakymai į kitus likusius klausimus jus nuvils, tai nieko nereiškia. Dar ne vėlu susėsti ir su mergina aptarti iškilusius nesutarimus. Svarbiausia, kad ji suprastų visus jūsų žodžius ir neįsižeistų. Pavyzdžiui, neįjungtų visu garsu jos mėgstamos muzikos. Nevartytų savo gražių akių, pirmą kartą gyvenime išgirdusi tokią ilgą jūsų ištartą frazę. Ir nenuobodžiautų savo atsakymo viduryje. Todėl, kad jei jūs sugebate suprasti vienas kitą, visi kiti klausimai neturi jokios reikšmės. 



Faktas: vedę vyrai vidutiniškai uždirba 10% daugiau, užsiima seksu pusantro karto dažniau ir gyvena 4,5 metus ilgiau nei viengungiai. 


Blogą lemiantys ženklai



Šeimos terapeutai teigia, kad skyrybų priežasčių sąraše lyderiauja kur kas kvailesni dalykai nei galima būtų iš tiesų pamanyti.

Ji lėtai valgo, taip pat kalba, plauna indus ir patiria orgazmą. Jūs greitai valgote, patiriate orgazmą ir susierzinate, kai kažkas kažką daro ne taip kaip jūs. Išbandykite paprastą testą: ritmiškai stuksenkite pieštuku į stalą patogiu sau tempu ir stebėkite, kiek gausis smūgių per minutę. Po to paprašykite merginos padaryti tą patį. Jei smūgių dažnumas (psichologai tai vadina asmeniniu ritmu) skiriasi daugiau nei 30% - reiškia, kad jūs turite problemų.

Ji seksbomba, o jūs šiaip sau, arba atvirkščiai. Abiem atvejais psichologai vienareikšmiškai tvirtina, kad jūsų santykiams kils sunkumų. Kai vienas iš partnerių bet kokiomis priemonėmis stengiasi atrodyti taip pat gražiai kaip ir jo žavus partneris, kyla įtampa. O po to pasireiškia neapykanta – spėkite kam. Jei nenorite užgožti savo supermodelio asmeniniais kompleksais, raskite savyje tai, kuo jūs ją traukiate, ir pasistenkite tai pabrėžti. O jei, atvirkščiai, supermodeliu esate jūs, reguliariai aiškinkite merginai, kuo ji jus žavi. Dažniau ir kuo įtikinamiau. Moterims tai patinka ir jos pastebimai pasikeičia, žinoma, į gerąją pusę.

Ji vėlai eina miegoti ir vėlai keliasi, o jūs viską darote atvirkščiai. Ir kada tokiu atveju pasiūlysite pasimylėti? Bioritmų skirtumą sunkiau sureguliuoti, nei nuomonių nesutapimus tam tikrais klausimais. 



Ji greitai įsižeidžia. Mažai kam pavyktų iš dūšios supykti ant jūrų kiaulytės, šuns arba senyvo bejėgio giminaičio. Užtat naminiai gyvūnai, vaikai ir senoliai pyksta labai dažnai. Nuoskauda – tai bejėgiškumo išreiškimas, būtybės reakcija, kuri įspeista į kampą, tačiau tikisi, kad pavyks atkeršyti. Arba priversti skriaudėją pasigailėti apie pasakytą ar padarytą žalą. Tai reiškia, kad įžeista mergina nelaiko jūsų sau lygiu, nesitiki iš jūsų supratingumo ir atidėlioja problemos sprendimą kitai dienai. Tai labai patikimas būdas apkartinti jūsų santykius metams į priekį. Jei nuoskaudos yra – atsisėskite su savo mergina prie stalo ir pasikalbėkite, išsiaiškinkite viską iki galo, kad nereikėtų vėliau grįžti prie tos pačios temos.

Jūs kartu gyvenate jau septynerius metus ir galiausiai nusprendėte susituokti. Skyrybų statistika rodo, kad optimalus „jausmų patikrinimo“ laikas – vienas-du metai. Poros, nusprendusios susituokti po ilgo bendro gyvenimo kartu, dažnai taip bando išspręsti susikaupusias problemas. Tačiau tokiu atveju antspaudas pase tikrai niekuo nepadės.

Taip pat skaitykite

meiles stadijos
Visos meilės stadijos2015-11-04
Apie meilę kalbama visur: televizijoje, internete, knygose ir žurnaluose. Psichologai šį nuostabų jausmą be jokio gailesčio išnarstė po kaulelį ir sugriovė visus mūsų stereotipus.
feng shui
Pirmas pasimatymas pagal fengšui2015-07-20
Pagaliau. Jis jus pakvietė į pirmą pasimatymą restorane. Jūs maloniai susijaudinusi, išsimatavote visą garderobą ir apskambinote visas drauges „pasikonsultuoti“ ką apsirengti, kaip elgtis ir panašiai.
porele
9 būdai kaip susipažinti ekspromtu2015-07-06
Kur dabar galima susipažinti su vyru? Daugelis moterų į šį klausimą atsakytų: „Šiais naujausių technologijų laikais – tik internetu“. O kur dingo tokios pažintys kaip flirtas sporto klube, bare ar netgi gatvėje?
moteris flirtuoja
5 flirto tipai2015-03-02
Džefris Holas, mokslininkas iš Kanzaso universiteto, sukvietė 5100 moteris ir vyrus, ir stebėjo jų elgesį, kaip jie užmezga pažintis. Šio tyrimo metu paaiškėjo, kad yra penki skirtingi flirto tipai: Fizinis, Tradicinis, Mandagus, Jausmingas, Žaismingas.
sudetingi santykiai
Kaip pamiršti seną meilę2014-09-19
Viena iš skausmingiausių išsiskyrimo problemų – nesugebėjimas akimirksniu ištrinti malonių akimirkų iš atminties. Fantastiniuose filmuose herojai gali kada tik panorėję ištrinti savo atmintį. O ką daryti realiame gyvenime, kaip atsikratyti kankinančių prisiminimų?

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...